Frivillighed

Det at være frivillig er for mange mennesker ikke kun at give men i lige så høj grad at modtage. Du lærer nye mennesker at kende, gør andre mennesker glade, og du oplever dermed selv glæden i at kunne bruge dine evner og give dine værdier videre til andre.

Skibet Kirke er vores fælles kirke med rigtig mange aktiviteter – et samlingssted for alle, der bor her i sognet. Vi har i menighedsrådet ofte brugfor frivillige hænder til forskellige arrangementer. Det kan være praktiske ting som at lave kaffe, bage kage, oprydning osv. Det kan være, du er et computergeni med flair for hjemmesider eller god til ord og gerne vil skrive til kirkebladet. Måske kan du fotografere? Eller måske har du mange ideer og er god til arrangere og koordinere? Det mangler vi også jævnligt hænder og hoveder til.

FRIVILLIGHEDEN GÅR DIGITALT

Mange frivillige er allerede engagerede omkring kirken, men vi kan stadig bruge dig, der vil give lidt af din tid, engagement, evner og kræfter. Vi vil gerne organisere frivillighedskulturen omkring Skibet kirke således, at forskellige grupper/ teams får ansvar for forskellige opgaver. Grupperne er selv ansvarlige og kan lade ideer og initiativer vokse indenfor deres felt under stadig sparring med menighedsråd, præst og ansatte. Kirke- og kulturmedarbejder Jesper Bauder er koordinator for det frivillige arbejde omkring kirken, ligesom vi alle selvfølgelig står til rådighed for grupperne med hjælp og vejledning.

Hidtil har vi haft en liste over frivillige i såkaldt analog form (excel-fil), som har været svær at opdatere og med fejl i e-mail adresser etc. Derfor har vi fået oprettet en database, hvor du som frivillig selv kan oprette dig. Her kan du ”tjekke af”, hvilke områder du gerne vil hjælpe med, så vi ikke forstyrrer dig med unødvendige opkald.

Du kan allerede nu finde et link her på kirkens hjemmeside under links, hvor du kan oprette dig som frivillig i Skibet Kirke. Alternativt kan du i Kirkehuset udfylde en skriftlig formular,hvis du ikke er blevet helt dus med det elektroniske endnu. Vi vil gerne opfordre både ”gamle” som nye frivillige til at melde sig i det nye system. Tak på forhånd

Ønsker du at blive frivillig i Skibet Kirke?

Kontakt Kirkeværge:

Grethe Skovlund, Skibet Bakkevej 9, 7100 Vejle.

Tlf. 2512 2621

Mail: gresk@profibermail.dk

Frivilligopgaver:

- kaffe og te til fælleseftermiddag

- praktisk hjælp til vores børnekor

- planlægning af adventsmøde

- Sankt Hans

   Frivillighed